fruit uit de diepvries gebruiken

  • magda

    hallo allemaal, ik hoop dat iemand me kan helpen, ook al is de jamtijd voorbij;

    ik heb nl heel veel fruit ingevroren ( overschot van moestuin) en wil nu jam gaan maken; moet ik nu een andere verhouding aanhouden vwb suiker/ marmello of agar.agar ( gebruik ik altijd met vers fruit ) omdat t fruit slapper is geworden ?

    En hoeft t fruit echt niet ontdooit te worden? ( heb ik ergens gelezen)

    super bedankt voor evt antwoord

    Magda

  • Guy

    Gebruik maar dezelfde verhouding van vruchten en suiker.

    U zal nu wel overal een geleermiddel nodig hebben (agar.agar, marmello, pecplus)

    Maak af en toe een kleine hoeveelheid in kleine bokalen, dan mag u minder suiker gebruiken dan normaal.

    Ontdooien van de vruchten is niet nodig.

    Smakelijk!

    Guy

  • magda

    dank je wel voor t antwoord

    ik ga t proberen!

    Magda

  • Magda

    15 potjes gemaakt; heerlijk! en lekker veel plaats ineens voor allemaal lekkere kerstdingen :)

    In april komt de volgende lading aan de beurt, en dan maar wachten tot t weer oogststijd is……

  • Guy

    Smakelijk eten alvast!