veeeeel fruit

  • magda

    o jee, t de fruitopbrengs( tot nu toe) is hoog dit jaar !

    ik weet nu al niet meer waar ik met alle aardbeien heen moet;

    en de frambozen komen er bijna aan……..

    weet iemand hoe ik t beste kleinfruit ( Mix van aardbei framboos rode zwarte en kruisbes) kan bewaren om tzt op zandtaarten te doen?

    Ik houd niet zo van ( zoete ) jam, en mijn diepvries is niet erg groot…

    HELP

    ( luxe probleem he)

  • Miepje

    Toch koken als jam maar dan zonder suiker en dan in gesteriliseerde potten doen?? *D Miepje

  • ria

    Blijft het fruit dan goed zonder suiker?? groet riaMiepje schreef:

    >

    > Toch koken als jam maar dan zonder suiker en dan in

    > gesteriliseerde potten doen?? *D Miepje

  • Frans

    Lekker op brandewijn zetten.

    Blijft goed en is lekker.magda schreef:

    >

    > o jee, t de fruitopbrengs( tot nu toe) is hoog dit jaar !

    > ik weet nu al niet meer waar ik met alle aardbeien heen moet;

    > en de frambozen komen er bijna aan……..

    > weet iemand hoe ik t beste kleinfruit ( Mix van aardbei

    > framboos rode zwarte en kruisbes) kan bewaren om tzt op

    > zandtaarten te doen?

    > Ik houd niet zo van ( zoete ) jam, en mijn diepvries is niet

    > erg groot…

    > HELP

    > ( luxe probleem he)

  • luka

    Bij het reformhuis hier in de buurt kun je een middel kopen waar je jam mee kan maken zonder suiker. Ik hoop het dit jaar te proberen.

  • Jan

    Toch is de beste manier om ze in te vriezen. Wij doen dat ieder jaar om ze vervolgens gaande het jaar te verwerken in taarten etc.

    Als dat niet lukt, dan gewoon flink dooreten. Vers is fruit toch het allerlekkerst.

  • magda

    bedankt voor de reacties

    gister toch maar jam gemaakt ( had 3 kg aardbei/ rabarber)

    6 potten jam met gemiddeld 250 gram suiker per kilo ;

    Ik heb agar agar gebruikt om t te laten stollen ( uit de reformwinkel di een soort gelatine maar dan niet van dieren)

    de jam is lekker en blijft zo te zien stevig!

    M

  • Frans

    FF een weetje Agar-Agar word gemaakt uit zeewier of algen.

    Verder Magda is het geleren,want stollen gebeurt bij eiwitten bv.

    Toch leuk je eigen jam maken,heb je aardbei en rabarber bij elkaar gedaan is erg lekker met een klein beetje kaneel.magda schreef:

    >

    > bedankt voor de reacties

    > gister toch maar jam gemaakt ( had 3 kg aardbei/ rabarber)

    >

    > 6 potten jam met gemiddeld 250 gram suiker per kilo ;

    > Ik heb agar agar gebruikt om t te laten stollen ( uit de

    > reformwinkel di een soort gelatine maar dan niet van dieren)

    > de jam is lekker en blijft zo te zien stevig!

    > M

  • kldew

    waar Luka het overheeft in de reformwinkel kopen heet marmello en is pectine wat ook in fruit zelf zit

    je hebt in 2 varianten 1 waarbij je suiker kan toevoegen en 1 zonder echt een aanrader

    veel succes