Tomatensauce

  • Frans

    Misschien weet iemand een oplossing!!!!!!!!!!!!!!

    Ik maak altijd van mijn tomaten een sauce met kruiden etc.voor de pasta en zo maar de kleur blijft altijd oranje en nooit zo rood als bij Bertolie,zouden ze kleurstof gebruiken of is er wat anders wat je er door heen kan doen.

    Grt Frans.

  • Jan

    Een rijpe rode paprika er door heen malen of paprikapoeder gebruiken.

    Minder geslaagd is om er een blikje zoutlose tomatenpuree er doorheen doen.

    Het zou mij niet zo veel kunnen schelen of de tomatensauce nu geel of rood is als de smaak maar goed is.

  • Astrid

    Dag Frans, ik maak ook altijd verschillende soorten tomatensaus. ook weck ik puur tomatensap, mij is wel opgevallen dat wanneer je de tomaten echt supper rijp laat worden, het sap roder is dan wanneer de tomaten minder rijp zijn.

    gr. Astrid.

  • Guy

    Gebruik eens Roma-tomaten die veel vruchtvlees en zeer weinig sap bevatten. O.a. de rassen Roma, San Marzano, …

    Infobron: http://fruitabc.blogspot.com/

    Guy

  • Frans

    Beetje late reactie,maar toch bedankt voor de tips.

    Ga ze uit proberen.

  • Frans

    Ik heb er nu wat rodepeprika,s door heen gedaan en inderdaat de sauce is een stuk roder,wel niet zo rood als bertolie maar die gebruikt kleurstof.

    Verder ook een aardappel meelaten koken,voor een mooie dikke sauce.(tu)

  • Astrid

    Nou ja zeg, kijk eens goed naar de datum.

    groetjes Astrid

  • Astrid

    Sorry, was voor Frans.

    gr. Astrid

  • Frans

    ja en.