Hallo,
Ik had dit jaar veel aardbeien, nu heb ik geprobeerd om er jam van te maken, maar ik kan ze niet dik krijgen.
Ik gebruikte op een kilo aardbeien een kilo gelei suiker, maar ze blijft dun.
Wie weet een oplossing.
Ad,
Het schijnt zo te zijn dat als vruchten iets te rijp zijn de natuurlijke pectine (geleermiddel) hierin afneemt waardoor er minder binding ontstaat.De verhouding 1 op 1 is goed.
Betere binding kan ontstaan als er iets minder rijpe aardbeien of pectine wordt toegevoegd.
Heb het zelf nog niet geprobeerd maar ga dit volgend jaar wel doen aangezien de jam bij ons ook iets te dun uitviel.
Pectine schijnt in vloeibare of poedervorm te koop te zijn maar ben het in de super nog niet tegen gekomen maar misschien lukt het bij de drogist of iets dergelijks.
Succes,Rick
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?