Hallo,
Op mijn tuin heb ik enkele zonnebloemen staan. Nu wil ik van de pitten zoute zonnebloempitten maken. Heeft iemand enig idee hoe ik dat moet doen???
Groetjes
Peter
Hallo Peter.
Inderdaat roosteren.
Leg de pitten op een bakblik verwarm de oven op 180 graden en laat ze knapperig worden.
Haal ze er uit en rooer direct een klein klontje roomboter door de warme pitten.
Strooi dan direct wat zout naar smaak erover en weer roeren.
Aflaten koelen.
Smakelijk.Dollie schreef:
>
> Mogelijk roosteren en daarna zouten. Of eerst in de pekel
> laten liggen en daarna roosteren of koken.
Het voorjaar was idd best goed. Gelukkig heb ik wel het een en ander van de tuin kunnen afhalen, maar de hoeveelheid valt echt tegen. Ik had ook veel pech met de bloemkool en rodekool. Deze waren allemaal opgegeten door de beesten. Volgend jaar de boel maar nog beter beschermen.
De rode bessen en frambozen waren een succes. Het was zoveel dat ik niet eens alles er vanaf heb kunnen halen. En voor de herfst en winter staat de boerenkool, prei, pastinaken en schorseneren voor me klaar. De rest van de tuin is inmiddels helemaal kaal.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?