aardappel Red Baron

  • Astrid

    Hoi,

    Ik heb sinds dit jaar een volkstuin, ben dus nog niet zo ervaren. Begin dit jaar heb ik aardappels van het ras ‘Red Baron’ gepoot. Weet iemand of dit een vroeg of laat ras is, en of ik dus nu al moet rooien of nog even kan wachten? Ook wil ik graag weten hoe ik het beste aardappels kan bewaren.

    Alvast bedankt! Astrid

  • Frans

    Hallo Astrid.

    Red baron ken ik niet.

    Maar als jij vind dat de aardappels groot genoeg zijn dan kun je rooien,je kunt ook wachten tot het loof is afgestorven.

    Bewaren is afhankelijk van de soort,dus dat staat op het label.

    Verder droog en koel en luchtig bewaren en vooral donker anders worden ze groen en die zijn giftig.

    Je kunt ze poederen tegen het uitlopen.

    Wel regelmatig controleren op slechte.Astrid schreef:

    >

    > Hoi,

    >

    > Ik heb sinds dit jaar een volkstuin, ben dus nog niet zo

    > ervaren. Begin dit jaar heb ik aardappels van het ras 'Red

    > Baron' gepoot. Weet iemand of dit een vroeg of laat ras is,

    > en of ik dus nu al moet rooien of nog even kan wachten? Ook

    > wil ik graag weten hoe ik het beste aardappels kan bewaren.

    >

    > Alvast bedankt! Astrid

  • Astrid

    Dankjewel, ik ga morgen even kijken hoe groot ze al zijn. Over dat label, dat heb ik helaas niet bewaard, vandaar ook mijn vraag :s

  • Frans

    Astrid.

    Weet je zeker dat het aardappels zijn.

    Volgens mijn bescheiden mening en info zijn dat uien.Astrid schreef:

    >

    > Dankjewel, ik ga morgen even kijken hoe groot ze al zijn.

    > Over dat label, dat heb ik helaas niet bewaard, vandaar ook

    > mijn vraag :s

  • Astrid

    Ehh Frans, m'n kennis gaat gelukkig nog wel zo ver dat ik aardappels van uien kan onderscheiden. Ik heb vanmorgen gekeken. De aardappels zijn al wel redelijk groot, maar ik laat ze nog even zitten totdat het loof helemaal is afgestorven.

    p.s. volgens mij heb je idd ook een uienras ‘Red Baron’. Die kwam ik ook tegen met googelen naar aardappel ‘Red Baron’.

  • Frans

    Oke,was ff bang dat je die twee door elkaar haalde.

    Maar ik kan en weet verders niets te vinden over de Red baron.

    Verder geen last van aardappel ziekte?Astrid schreef:

    >

    > Ehh Frans, m'n kennis gaat gelukkig nog wel zo ver dat ik

    > aardappels van uien kan onderscheiden. Ik heb vanmorgen

    > gekeken. De aardappels zijn al wel redelijk groot, maar ik

    > laat ze nog even zitten totdat het loof helemaal is

    > afgestorven.

    >

    > p.s. volgens mij heb je idd ook een uienras ‘Red Baron’. Die

    > kwam ik ook tegen met googelen naar aardappel ‘Red Baron’.

  • greune

    ja ik vroeg me ook af wanneer deze geoogst kunnen,heb ze 23 maart geplant?

  • vutter

    Aardappelen oogsten: Zodra het loof af gaat sterven (geel wordt), zijn ze nagenoeg volgroeid en kun je oogsten. Dit kun je ook wel eerder, maar dan zijn ze nog niet volgroeid en kunnen dan ook wat minder lekker smaken (nat, “spekkig”. Ook heb je dan natuurlijk minder opbrengst. Voor een maximale oogst: Laten groeien tot ze volledig afgestorven zijn. Dan is ook de smaak het best.

    Succes er mee, vutter

  • dinie

    Mijn vader poot deze aardappelen elk jaar. Een erg lekkere vastkokende aardappel. Hij is lang bewaarbaar, mits je ze vorstvrij bewaard Volgens mijn vader is als het loof is opgekomen de aardappelen met 90 dagen klaar (kleigrond) . Mijn ervaring op zandgrond is dat 90 dagen wat mij betreft iets te kort is. Ik heb ze langer laten zitten… had er kanonnen aan zitten ;-)

    toch zekers bijna 2 kilo oogst per plant.. super…en lekker!